Golf Dondurma, 2003 yılında Bursa Fabrikası’nda 10 milyon litre kapasitesiyle üretime başlamıştır. Günümüzde, Bursa ve Kahramanmaraş Fabrikaları olmak üzere 200 milyon litreye ulaşan üretim kapasitesine sahip dev bir yerli üretici haline gelmiştir.
Tüm faaliyetlerimizin odağına koyduğumuz tüketicilerimize, 7’den 70’e herkesin severek yiyeceği yeni ve yenilikçi ürünler sunmayı kendimize görev edindik.
İnovatif ürünlerimizden gerçek yoğurt içeren yoğurtlu dondurmalarımız, gerçek meyvelerden üretilen sorbemiz, bol keçi sütlü Maraş Dondurmamız, gerçek Belçika Çikolatalı ürün çeşitlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz.
2015 yılında logosu, ürünleri ve ambalajları yenilenen, Golf, Kahramanmaraş Fabrikamızda geleneksel yöntemlere sadık kalarak, Maraş Dağları’nın eşsiz salebi ve taptaze keçi sütüyle ürettiğimiz “Maraşım” ürünüyle Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından “Üstün Lezzet Ödülü”ne layık görülmüştür.
Şirket politikamız ve vizyonumuz/misyonumuz için tıklayınız.
Golf Dondurma started production in 2003 with a 10-million-liter capacity at the Bursa plant.Today it is a giant producer, with plants in Bursa and Kahramanmaraş and a near 200-million-liter production capacity.
Our goal is to offer new and innovative products to consumers of all ages and make it their favorite food.
We provide our consumers with ice creams containing real yogurt, real fruit sorbet, Maraş ice cream with plenty of milk, and all our Belgian chocolate varieties.
Golf renewed its logo, products, and packages in 2015 while remaining committed to traditional production methods in its Kahramanmaraş Factory. “Maraşım” products are made with salep from the Maraş Mountains and completely fresh goat milk. Our company was recognized by the International Taste & Quality Institute with the Superior Taste Award.Click here for our company's policy and vision/mission statements.
Tel: 0850 222 GOLF (4653)
Faks: +90 (212) 310 28 38
MERKEZ
Adres
Mahmutbey Mah. Taşocağı Yolu Cad. No:8 BAĞCILAR/İSTANBUL
Tel: +90 (212) 629 60 60
Faks: +90 (212) 437 82 92
Phone: 0850 222 GOLF (4653)
Fax: +90 (212) 310 28 38
HEADQUARTERS
Address
Mahmutbey Mah. Taşocağı Yolu Cad. No:8 BAĞCILAR/İSTANBUL
Phone: +90 (212) 629 60 60
Fax: +90 (212) 437 82 92
Adres:
Akçalar Mah. Gölyolu cad. No:50
Nilüfer / Bursa
Tel: (0224) 488 58 10
Fax: (0224) 488 58 31
Address:
Akçalar Mah. Gölyolu cad. No:50
Nilüfer / Bursa
Phone: (0224) 488 58 10
Fax: (0224) 488 58 31
Adres:
Kılılı mah. Aksu cad. No:4
Türkoğlu / Kahramanmaraş
Tel: (0344) 629 25 25
Fax: (0344) 629 26 00
Address:
Kılılı mah. Aksu cad. No:4
Türkoğlu / Kahramanmaraş
Phone: (0344) 629 25 25
Fax: (0344) 629 26 00
KARACABEY VATAN DEPO
Sırabademler mah. Marmara Küme Evleri FKK FON/Vatan Konserve sit. No:12
Karacabey/Bursa
KARACABEY VATAN DEPOT
Sırabademler mah. Marmara Küme Evleri FKK FON/Vatan Konserve sit. No:12
Karacabey/Bursa
BAYİLER
DISTRIBUTORS
Bayi Distributor | Adres Address | İlçe District | Telefon Phone | Faks Fax |
---|---|---|---|---|
GÜNAYDIN ADANA | SARI HAMZALI MH. TURHAN CEMAL BERİKER BULV. NO: 537/C | SEYHAN | (0322) 441 11 86 | |
HEDEF ADIYAMAN | PETROL OSB MH. 16. CD. NO: 18 | MERKEZ | (0416) 216 63 23 | |
ORUÇOĞLU AFYON | YENİCE MH. AKÇİN KÖYÜ YOLU ÜZERİ NO: 8 | MERKEZ | (0272)223 47 01 | (0272)223 47 02 |
BESİCE ANKARA | ANADOLU BULV. MEKA İŞ MERKEZİ NO: 5 / C-D-E | YENİMAHALLE | (0312) 397 17 16 | (0312) 397 18 75 |
GOLF ANTALYA | DEMİREL MH. 1984 SK. NO: 5 VARSAK | KEPEZ | (0242) 417 66 66 | |
ÖZ ÜÇLER ALANYA | ELİKESİK MH. DOLULAR MEVKİİ KONAKLI | ALANYA | (0242) 746 11 68 | |
GELİŞİM AYDIN | ADNAN MENDERES MH. MUĞLA BULV. NO: 81/A | EFELER | (0256) 226 07 07 | (0256) 212 16 66 |
SEYPA BALIKESİR | CENGİZ TOPEL MH. HAVA LOJMANLARI YANI 1. TANK SOKAK NO: 67 | MERKEZ | (0266) 245 79 90 | (0266) 244 48 83 |
SEYPA BANDIRMA | ALTIYÜZ EVLER MH. ÖRNEK SANAYİ SİTESİ 1351 SK. NO: 33 | BANDIRMA | (0266)721 01 11 | (0266) 721 01 11 |
SEYPA EDREMİT | YOLÖREN MH. ORGANİZE SANAYİ SİTESİ 867.SOK.NO:30 | EDREMİT | (0266) 392 14 14 | (0266) 392 14 14 |
GÜNAYDIN BATMAN | KÜLTÜR MH. 2639 SK. NO: 10/A | MERKEZ | (0541) 433 58 78 | (0488) 212 61 72 |
SÜHA BİTLİS | CUMHURİYET CD. ŞAHİN APT. NO: 61 | TATVAN | (0555) 061 18 65 | |
AKG BURSA | SAMANLI MH. 2.SARAY SOK. NO:18/1 | YILDIRIM | (0224) 351 34 34 | (0224) 351 34 30 |
ŞANS ÇANAKKALE | ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 1.CADDE NO:12 | MERKEZ | (0286) 247 08 88 | (0286) 247 08 89 |
BESİCE ÇORUM | AKKENT MH. GİMAT 15. SK. NO: 8 /10 /12 | MERKEZ | (0364) 333 00 23 | (0364) 333 00 23 |
DERYA DENİZLİ | ANTALYA YOLU ÜZERİ GÖKPINAR MH. ATATÜRK BULV. NO: 48 | PAMUKKALE | 0258 266 37 80 | |
LİNA DİYARBAKIR | ALİPINAR MH. 22. SK. NO: 1 | BAĞLAR | (0412) 235 22 22 | |
EMNİYET DÜZCE | ÜÇ KÖPRÜ KÖYÜ FATİH MH. 110. SK. NO: 8 | KAYNAŞLI | (0380) 548 80 01 | |
NATURA KEŞAN | BÜYÜKCAMİ MH. GÖKTAN SK. SÖZMEZ TİCARET MERKEZİ NO: 17/18 | KEŞAN | (0539) 782 58 32 | |
CANBEY ELAZIĞ | BİNGÖL YOLU 6. KM ALPET BENZİNLİK YANI | AKÇAKİRAZ | (0424) 275 20 49 | (0424) 275 20 49 |
ER TEKİN ERZİNCAN | YUNUS EMRE MH. 567. SK. NO: 6 | MERKEZ | (0446) 226 26 40 | |
TRANSMED ERZURUM | ÇAT YOLU ÜZERİ TUZCU MEVKİİ 4. KM. | PALANDÖKEN | ||
HS YILDIRIM ESKİŞEHİR | ESTİM TOP. SİTESİ G BLOK 7. CD. NO: 5 | ODUNPAZARI | (0222) 228 17 66 | (0222) 228 17 50 |
SEKAP GAZİANTEP | 3. ORG. SAN. BÖL. KAMİL ŞERBETÇİ BULVARI NO: 7 (CANOĞLU YEM FABRİKASI İÇİ) | ŞEHİTKAMİL | (0532) 136 52 91 | |
LİNK GİRESUN | GÜZELYALI MH. ŞANTİYE CD. NO: 154 | BULANCAK | (0454) 355 28 52 | |
ERCANLAR HAKKARİ | GÜNGÖR MH. KÜLTÜR SANAT CD. ERCANLAR İŞ MERKEZİ NO: 92 | YÜKSEKOVA | (0438) 351 71 86 | (0439) 351 71 85 |
EMEÇ HATAY | GÜZELBURÇ MH.SEMT E5 KARAYOLU CD. NO: 35/B | ANTAKYA | (0326) 216 28 27 | |
İLKAHMER ISPARTA | ÇÜNÜR MH. 5504 SK. NO: 8 | MERKEZ | (0246) 227 79 00 | (0246) 227 82 60 |
YÜKSEL İSTANBUL | EYÜP SULTAN MH. HOCA NASREDDİN CD. NO: 10 OREL İŞ MERKEZİ | SANCAKTEPE | (0850) 333 62 99 - (0216) 561 44 93 | (0216) 561 44 94 |
GOLF AVRUPA | BAĞLAR MH. KOÇMAN CD. NO: 33 GÜNEŞLİ | BAĞCILAR | 0212 427 46 53 - 0212 427 46 52 | |
HAZAL İSTANBUL | HARAMİDERE BEYSAN SANAYİ SİTESİ BİRLİK CD. NO: 34 | AVCILAR | (0212) 422 60 21 | (0212) 422 60 26 |
CESUR TİRE | İBNİ MELEK MH. SELÇUK ASFALTI NO: 4 | TİRE | (0232) 500 58 48 | |
TEKMERKEZ ÇİĞLİ | ATA SANAYİ SİTESİ 3. BLOK 8780/27 SK. NO: 1/A | ÇİĞLİ | (0232) 328 36 38 | |
BUZBEYAZI İZMİR | YALI MH. 144/2 SK. NO: 32 | GÜZELBAHÇE | (0232) 234 69 00 | (0232) 234 69 11 |
TEKMERKEZ SÜTÇÜLER | ANKARA ASFALTI SÜTÇÜLER KÖYÜ NO: 1/10 | KEMALPAŞA | (0232) 887 15 37 | (0232) 305 91 00 |
KARTER ELBİSTAN | KARA ELBİSTAN MH. OSMANGAZİ BULV. NO: 54/A | ELBİSTAN | (0344) 413 82 52 | |
SÖZ İÇECEK KARAMAN | KARAMAN ELMA ŞEHİR MH. ŞEHİT HAMZA ÇETİN CD. DEREKÖYÜ YOL ÜZERİ NO: 118 | MERKEZ | (0555) 803 70 46 | |
ÖĞEL KARS | PAŞAÇAYIR MAH. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ RAUF DENKTAŞ CADDESİ NO :504 | MERKEZ | (0535) 887 42 93 | (0474)212 57 40 |
BESİCE KASTAMONU | YENİ KÜÇÜK SAN. SİT. 36. SK. NO: 17 | KUZEYKENT | (0366) 215 33 36 | |
NEVPA KAYSERİ | MİMAR SİNAN ORG. SAN. SİT. 1. CD. NO: 16/A KASTİM GIDACILAR SİT. | MELİKGAZİ | (0352) 294 38 90 | (0352) 294 38 90 |
BESİCE KIRIKKALE | ERENLER MH. YAVUZ SULTAN SELİM CD. NO: 105 / D | YAHŞİYAN | (0318) 310 11 02 | (0318) 310 11 02 |
SÖZ İÇECEK KONYA | FEVZİ ÇAKMAK MH. BÜSAN ORGANİZE SAN. 10644.SOK. NO:57 | KARATAY | (0332) 345 40 20 | (0332) 345 40 22 |
HS YILDIRIM KÜTAHYA | BÖLCEK MH. HEKİM SİNAN BULVARI NO: 39 ESKİ TAVŞANLI KARAYOLU 3. KM. | MERKEZ | (0274) 231 48 53 | |
CANBEY MALATYA | ORDUZU MH. ELMASUYU CD. NO: 4 ELMASUYU İLKÖĞRETİM KARŞISI | BATTALGAZİ | (0422) 311 50 50 | (0422) 311 50 50 |
ŞEHZADE MANİSA | TURGUT ÖZAL MH. 48 SK. NO: 4/H | ŞEHZADELER | (0236)250 10 10 | |
SOSİN MARDİN | ŞANLIURFA YOLU ÜZERİ ERSOYLU MH. YİBO BİTİŞİĞİ NO: 316 | KIZILTEPE | (0543)487 95 32 | |
GOLF ÇUKUROVA | ÖĞRETMENLER MH. SAİT POLAT BULVARI NO: 51 A BLOK Z01Z03 | TARSUS | (0530) 846 02 54 | |
NİSEM ANAMUR | YEŞİLYURT MH. ATATÜRK BULV. NO: 38/5 | ANAMUR | (0532) 777 93 94 | |
GOLF BODRUM | KEMİKLER MAH.GÜLLÜK GÜVERCİNLİK ARASI 2 BULVAR NO:33/D | MENTEŞE | ||
ÖZTÜRKLER FETHİYE | KARAÇULHA MAH. CUMHURİYET BULV. ÇEVRE YOLU ÜZERİ GÖKALAN MEVKİİ NO: 265 | FETHİYE | (0252) 635 83 26 | |
GOLF MUĞLA | AKÇAOVA MH. ŞIRŞIR MEVKİ KÜMEEVLER NO: 11 | MENTEŞE | (0252) 231 01 90 | |
NEVPA NEVŞEHİR | LALE SANAYİ SİTESİ 1. EK BLOK NO: 6 | MERKEZ | (0384) 212 19 50 | (0384) 212 19 50 |
SEKAP OSMANİYE | ŞİRİNEVLER MH. 11039 SK. NO: 7 | MERKEZ | ||
YÜKSEL SAKARYA | PİRAHMETLER MH. D100 YAN YOL CD. NO: 56 BEKİRPAŞA | ERENLER | (0531) 260 63 56 | |
BESİCE SAMSUN | TOYBELEN MH. ANADOLU BULV. NO: 1 | İLKADIM | (0362) 465 59 71 | (0362) 465 59 72 |
MECE ŞANLIURFA | KADİKENDİ MH. GIDACILAR SİTESİ 8503 CAD.NO:21 | EYÜBİYE | (0414) 502 23 01 | |
GÜNBAT ŞIRNAK | KONAK MH. 1314. SK. NO: 33 | CİZRE | (0530) 470 04 66 | |
BEKAY SİVAS | ORGANİZE SAN. BÖLG. 2.KISIM 6. CD. NO: 9 | MERKEZ | (0346) 226 39 82 | (0346) 226 39 82 |
NATURA ÇORLU | TÜRKGÜCÜ,Y ILMAZ ALPASLAN CAD. NO:5/6B ÇORLU TEKİRDAĞ | ÇORLU | (0539) 782 58 32 | |
BEKAY TOKAT | BEDESTENLİOĞLU OSB. 2.KISIM 7. CD. NO:18 | MERKEZ | (0356) 232 00 09 | (0356) 232 00 09 |
LİNK TRABZON | GÜRSEL MH. OYMALI TEPE CD. YOMRA STADI YANI | YOMRA | (0462) 344 04 61 | (0462) 341 24 85 |
GOLF UŞAK | FEVZİ ÇAKMAK MH. KERESTECİLER CD. NO: 37/B | MERKEZ | (0276) 231 77 70 | |
BEKİROĞLU VAN | SÜPHAN MH. İPEKYOLU CD. VANGÖLÜ TOPT. SİT. MAVİ ADA NO: 24/25 | EDREMİT | (0432) 217 25 41 | |
EMNİYET ZONGULDAK | YENİ ORGANİZE SANAYİ YOLU 2. KM. | ÇAYCUMA | (0372) 644 02 02 | (0372) 644 03 37 |
Dondurma Osmanlı mutfağına gireli üç yüzyıldan fazla olmuş, ama onun öncesinde XVI. yüzyılda Avrupa’da ünlenen Osmanlı şerbetlerini XVII. yüzyıl itibarıyla İngiltere, Fransa ve İtalya’ya da ihraç etmeye başlamışız. İtalyanlar XVII. yüzyıl ortalarında şerbetten hazırlanan meyveli dondurmalara, şerbet kelimesinden esinlenerek sorbetto ismini vermişler. Günümüzde de bu ülkelerde meyveli dondurmaya sorbe deniyor. Ayrıca 1611'de yayımlanan İtalyanca-İngilizce bir sözlükte sorbetto kelimesinin karşılığının “baharatlı, şekerli ve pahalı içecek” olması, Anadolu coğrafyasından giden bu şerbetlerin Avrupa'da kendine nasıl yer bulduğunu net olarak gösteriyor.
Osmanlı’da hoşaf ve şerbetlerin buzdan oyulmuş kâselerde servis edildiğini biliyoruz. Bilinen bir diğer şeyse; süt, şeker, bal, pekmez, portakal şurubu, şıra, yoğurt ve benzeri malzemelerin buz ya da karla karıştırılmasıyla elde edilen, dondurmanın atası diyebileceğimiz “karsambaç”ın yaz aylarında Osmanlı sarayında çokça tüketildiği.
Kaynak:Skylife
It’s been more than 300 years since ice cream made its way into Ottoman cuisine. However, ice cream was introduced to Europe in the 16th century. We began exporting Ottoman sherbets to Britain, France, and Italy since the 17th century. In the mid-17th century, Italians called fruit ice creams made from sherbet "sorbetto." Today we call fruit ice cream "sorbet" in these countries. An Italian-English dictionary published in 1611 defines the word sorbetto as “a spicy, sugary, and expensive drink.” This shows the traction sherbet made in Europe from its Anatolian roots.
We know that fruit stew and sherbets were served in bowls carved of ice during the Ottoman Empire. Ice cream’s possible predecessor, “karsambaç,” was frequently consumed in the Ottoman palace. It was made from milk, sugar, honey, molasses, orange syrup, wort, yogurt, and other ingredients mixed with ice or snow.
Source: Skylife
Dondurma Boğaz Ağrısına Yol Açar Yanlış!
Hijyenik koşullarda üretilmiş dondurmanın boğazda ağrı, ateşlenme vb. sorunlara yol açılması mümkün değil. Uzmanlara göre, dondurmanın boğazınızda tahribat yapması için ancak ağız içi ortamının da sıfır derecenin altında olmasıyla mümkün. Ağzınıza aldığınız dondurmanın ısısı anında 4-8 derece yükselir.
Dondurma Sadece Sıcak Yaz Aylarında Yenir Yanlış!
Dondurma hem başlı başına tatlı olarak, hem de tatlıların yanında yılın her mevsiminde tüketilen bir yiyecektir. Kişi başı yıllık dondurma tüketiminin en yüksek olduğu ikinci ülke, ABD’den sonra İsveç’tir. Kişi başına tüketimin yılda 13 litre olduğu İsveç’te en sıcak ay olan Ağustos’ta bile sıcaklık ortalaması 22 dereceyi geçmiyor. Dondurma yaz-kış yenen sağlıklı ve lezzetli bir yiyecektir.
Dondurma Midenizi Hasta Eder Yanlış!
Sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar solunum ve sindirim sistemlerine olumsuz etki yapmaz. Ancak tüm süt ürünleri gibi, dondurmanın da gerektiği gibi pastorize edilmiş, üretilmiş ve saklanmış olmasına dikkat etmek gerekir.
Dondurma Abur Cuburdur Yanlış!
Dondurma kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, çinko gibi minerallerin, A, B, C, D ve E grubu vitaminlerin kaynağıdır. Enerji verir, mutlu eder.
Dondurma Çocukken Yenir Yanlış!
Uzmanlar, özellikle kalsiyum ihtiyacının arttığı ergenlik, gebelik ve menopoz dönemlerinde de dondurmanın besleyici özelliklerinden faydalanmak gerektiğini söylüyor. Hatta hamileliğin ilk dönemlerinde bulantı sorunu yaşayan anne adaylarına dondurma tavsiye ediliyor.
Ice Cream Gives You A Sore Throat False!
Ice cream cannot possibly lead to a sore throat, fever, and other ailments if produced under hygienic conditions. According to experts, ice cream can damage your throat only when the oral cavity temperature is below 0 C. The temperature of ice cream gets 4 to 8 C higher instantly.
Ice Cream Is Eaten Only During Hot Summer Months False!
Ice cream can be consumed as a dessert and with dessert every season of the year/ Annually, the United States consumes the most ice cream per capita in the world. This is followed by Sweden, with a per capita consumption of 13 liters a year, even though its hottest month, August, averages temperatures below 22 C. Ice cream is healthy and tasty all year round.
Ice Cream Causes Nausea False!
When hygienically produced, preserved, and packaged, ice cream has no negative impact on the respiratory and digestive systems. However, consumers should make sure that ice cream is properly pasteurized, produced, and stored, just like all dairy products.
Ice Cream Is Junk Food False!
Ice cream is a source of minerals such as calcium, phosphorus, magnesium, potassium, iron, and zinc, as well as vitamins A, B, C, D, and E. It boosts energy, and it makes people happy.
Ice Cream Is Eaten Only By Kids False!
Experts say that ice cream’s nutritious characteristics benefit everyone, especially during adolescence, pregnancy, and menopause -- times when there’s a high need for calcium intake. In fact, mothers feeling nauseous in early pregnancy are advised to eat ice cream.
İçimizi sevinçle dolduran bu tadı ilk kim buldu?
Bu konuda, Çin imparatorlarından, Roma’ya kadar uzanan çeşitli söylenceler var. Dondurma tarihi, bildiğimiz sütle yapılan karışımla değil, meyve suları, bal ve karla başlıyor. Ama önce, dağlardan gelen karı aylarca saklayabilmek, toplamak gerekiyordu.
Mezopotamya uygarlığına ait 4.000 yıllık buz saklama yapıları bulundu. Birçok tarihçiye göre, dondurmanın süt ve karla karışımı ilk olarak Çin’de Tang Hanedanı (618-907) döneminde yapıldı. 1200’lü yıllarda Uzakdoğu’yu keşfe çıkan Marco Polo’nun Çin’deki dondurmayı Avrupa’ya getirdiği söyleniyor.
Daha sonra da, Kral Henry ile evlenen Catherine de Medici’nin dondurmayı Fransa ve İngiltere’ye taşıdığı iddia ediliyor. Bazı tarihçilere göre ise, Ortaçağ’da, Ortadoğu’nun geleneksel içeceği şerbet, gezginlerle Avrupa’ya yayıldı ve bugün sorbe denilen soğuk meyveli tatlıya dönüştü.
Anadolu’nun Karasambaç’ı ve Bici Bici
Ortadoğu haklarının geleneksel şerbeti, Avrupa’ya doğru yol alırken, Anadolu insanı, dondurmanın atası sayılacak Karasambaç’la serinliyordu. Anadolu’da hala kar; tahin-pekmez, vişne şerbeti, portakal şurubu, şıra ya da yoğurtla karıştırılarak Karasambaç yapılır. Karasambaç’a farklı yörelerde, kar helvası, bulmaç, bilmeç denir.
Adana, Mersin yöresinde ise Toroslar’dan getirilen karla, nişasta ve şerbet karıştırılır, “bici bici” adı verilen tatlı yapılır.
Who discovered the taste that fills us with joy whenever we eat it? Who first tasted it?
The myths of ice cream extend from
the Chinese emperors to Rome. The history of ice cream begins with fruit juice,
honey, and snow rather than the dairy mixture we know. People had to bring snow
from mountains and store it for months.
A 4,000-year-old ice storage box
from Mesopotamian civilization was found. According to many historians, the
first mixture of ice cream containing milk and snow was made in China during
the Tang dynasty (618-907). Marco Polo is said to have brought ice cream from
China to Europe in the 1200s, toward the end of his expeditions to the Far East.
It is claimed that Catherine de Medici took ice cream to France and Britain after her marriage with Henry II of France. Other historians think travelers brought traditional Middle Eastern drink known as sherbet to Europe, turning it into the cold fruit dessert which we call sorbet today. People from Adana and Mersin make a dessert called bici bici from a mixture of snow from the Taurus mountains, starch, and sherbet.
Karasambaç and Bici Bici in Anatolia
People in Anatolia would cool off with Karasambaç,
which can be considered the predecessor of ice cream, when traditional Middle
Eastern sherbet spread to Europe. Karasambaç is still made in Anatolia with a
mixture of snow, tahini, molasses, sour cherry sherbet, orange sherbet, wort,
or yogurt. Karasambaç is called kar helvası, bulmaç, and bilmeç in different
regions.
Her ne kadar yazın tüketimi artsa da dondurma aslında her mevsim yenilebilir. Ülkemizde ambalajlı dondurmaların da piyasada yer almasıyla kışın da tüketilmeye başlanan dondurma, batı ülkelerinde her mevsim tüketilen bir gıdadır. Besin değeri oldukça yüksek olan dondurmada, protein, karbonhidrat ve yağ gibi temel besin öğeleri ile birlikte, A, B, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, potasyum, demir ve çinko vardır.
Ice cream can be eaten during any season, although its consumption increases in summer. Thanks to packaged ice creams on the market, people have begun to enjoy it in winter in Turkey, while it has long been a year-round treat in the West. Ice cream is quite rich in nutritional value. It contains essential nutritional elements including protein, carbohydrates, and oils as well as vitamins A, B, C, D, and E, plus calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, iron and zinc.
Children in the development age should consume at least 250 grams of ice cream a week, so long as it’s hygienic. Ice cream can compensate for calcium deficit in children who are weary of foods like milk and yogurt. It’s very important to comply with rules of hygiene when producing and storing ice cream. Because milk is a favorable environment for the growth of microorganisms, bacteria can easily grow in ice cream produced under unhealthy conditions. For this reason, consumers should choose packaged products with the seals intact.
Experts point out that children and teens can meet their daily calcium requirements by consuming ice cream. Adults can take 22 percent of their daily calcium needs in a medium bowl of ice cream, approximately 150 grams.
Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlık ve hijyen kurallarına, TSE standartlarına uygun hazırlanmış olmasıdır. Bu nedenle açık satılan dondurmalardan ziyade paketlenmiş dondurmalar tercih edilmelidir. Bu ürünlerde de dikkat edilmesi gereken saklama şekli ve son kullanma tarihidir.
Most critically, ice cream should be prepared according to health and hygiene rules as well as the standards set by the Turkish Standards Institute (TSE). Therefore, one should prefer packaged ice cream over openly-sold product. Always check the storage conditions and expiration date.
Her ne kadar yazın tüketimi artsa da dondurma aslında her mevsim yenilebilir. Ülkemizde ambalajlı dondurmaların da piyasada yer almasıyla kışın da tüketilmeye başlanan dondurma, batı ülkelerinde her mevsim tüketilen bir gıdadır. Besin değeri oldukça yüksek olan dondurmada, protein, karbonhidrat ve yağ gibi temel besin öğeleri ile birlikte, A, B, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, potasyum, demir ve çinko vardır.
Ice cream can be eaten during any season, although its consumption increases in summer. Thanks to packaged ice creams on the market, people have begun to enjoy it in winter in Turkey, while it has long been a year-round treat in the West. Ice cream is quite rich in nutritional value. It contains essential nutritional elements including protein, carbohydrates, and oils as well as vitamins A, B, C, D, and E, plus calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, iron and zinc.
Children in the development age should consume at least 250 grams of ice cream a week, so long as it’s hygienic. Ice cream can compensate for calcium deficit in children who are weary of foods like milk and yogurt. It’s very important to comply with rules of hygiene when producing and storing ice cream. Because milk is a favorable environment for the growth of microorganisms, bacteria can easily grow in ice cream produced under unhealthy conditions. For this reason, consumers should choose packaged products with the seals intact.
Experts point out that children and teens can meet their daily calcium requirements by consuming ice cream. Adults can take 22 percent of their daily calcium needs in a medium bowl of ice cream, approximately 150 grams.
Sermaye Şirketlerinin Açacakları İnternet Sitelerinde kullanılacak İçerikler | |
E-Şirket : | |
YOLCULUK BAŞLIYOR.FORGET WHAT YOU KNOW,
THE JOURNEY BEGINS NOW