Golf Maraşım Tarifleri

Golf Maraşım ile Cevizli Dondurmalı Baklava Tarifi

Cevizli Dondurmalı Baklava Tarifi

Sahrap Soysal %81 sütlü Golf Maraşım ile birlikte sunulan cevizli kadayıflı baklava tarifini bu videoda sizlerle paylaşıyor!

Bu eşsiz tarif, tatlı düşkünlerine geleneksel lezzetlerin modern ve hafif bir versiyonunu sunuyor.

Sahrap Soysal’ın ustalıkla anlattığı adımları izleyerek, siz de bu benzersiz tatlıyı evinizde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Cevizli Kadayıflı Baklava Tarifi

Hazırlanma Süresi: 40-45 dakika, Pişirme Süresi: 30-35 dakika, Porsiyon: 10-12 kişilik

Malzeme Listesi

  • 10 adet baklava yufkası
  • 150 gram taze çiğ kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 150 gram ince çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı damla çikolata
  • 1 dilim Golf Maraşım Dondurma

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt

Adım Adım Tarif

  1. Süt ve şekeri bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Ardından kadayıflarınızı güzelce didikleyin.
  3. Bir yufkayı tezgâha serin, üzerine eritilmiş tereyağını sürün. Üzerine ikinci yufkayı serip tekrar tereyağı sürün. Bu işlemi 4 yufka için tekrarlayın.
  4. Yağladığınız yufkaların üzerine ilk olarak kadayıfları güzelce serpiştirin ardından ceviz ve damla çikolatayı da serpiştirin. Son olarak biraz yağ gezdirin.
  5. Bir oklava yardımıyla baklavanızı rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalığında keserek bir borcama yerleştirin.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız sıcak baklavaların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için dinlendirin.

Servis: Baklavaları servis tabağına alarak üzerine Golf Maraşım Dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun!