Royal Gourmet Tarifleri

Golf Royal Gourmet ile Dondurmalı & Muz Kabuklu Tatlı | Yazın Serinleten Lezzet!

Atıksız mutfak alanında uzman Şef Özge Şahin ile birlikte Golf Royal Gourmet’in lezzet dolu dondurması ile hazırlanan muhteşem bir tatlı tarifini keşfedin!

Bu videoda, genellikle çöpe atılan muz kabuklarını değerlendirerek nasıl harika bir cup tatlı yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Hem çevre dostu hem de lezzetli bu tarif, sürdürülebilir mutfak anlayışınızı bir adım öteye taşıyacak.

Bu videoda Şef Özge Şahin’in rehberliğinde, muz kabuklarını nasıl temizleyeceğinizi, pişireceğinizi ve Golf Dondurma ile nasıl servis edeceğinizi adım adım izleyin. Bu tarif, sadece 15 dakikalık hazırlık süresi ve ortalama 20 dakikalık pişme süresi ile hızlı ve pratik bir şekilde sofralarınıza gelecek. İster kendinize ister sevdiklerinize sürpriz yapmak isteyin; bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Golf Dondurma ile Atıksız Muz Kabuğu Cup

Hazırlık Süresi: 15 dakika, Pişme Süresi: 15-20 dakika, Porsiyon: 2-3 kişilik

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1 adet limon
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yulaf
  • ½ çay bardağı file badem
  • Bitter damla çikolata
  • Toz karbonat

Yapılışı

  1. 1 adet muzu akan suda sebze fırçasıyla yıkayın.
  2. Yarım saat 15 dk karbonatlı suda muzu bekletin.
  3. Daha sonra muz kabuklarını soyup incecik küpler halinde doğrayın.
  4. Muz kabuklarının yarısını limon sıkarak pişirin ve içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  5. Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağına file badem koyup fırına verin.
  6. 160 derecede 15 dk pişirin ve Golf dondurma ile servis edin.

Bu lezzetli ve çevre dostu tarifle hem tatlı krizlerinizi giderecek hem de atıksız mutfak anlayışına katkıda bulunacaksınız.